Een geluidswandeling dwars door de stad. Zonder gids maar met een intrigerende soundtrack.
De geluidswandeling is 24/7 beschikbaar en kan tot eind juni 2022 gelopen worden.

Via een app op je telefoon loop je een route van ongeveer een uurtje. Verschillende punten op de route starten geluidsfragmenten die je begeleiden op je weg. De soundtrack werpt een nieuw licht op plekken waar je misschien al veel vaker liep, onder het motto: Rotterdam is vele steden.
Maar je zit niet in een afgesloten bubbel. Het geluid is gemaakt om samen te spelen met de stad die veels te echt is om weg te stoppen. Verwacht geen symfonie maar een mixtape: een spannende selectie van tracks die je letterlijk en figuurlijk meenemen op een trip.

Hoe loop ik de geluidswandeling Vééls te Ècht?

Om de wandeling te lopen download je eerst de Echoes app op je smartphone:
→ Heb je een iPhone dan doe je dat hier.
→ Heb je een Android telefoon dan kan dat hier.

Je kunt ook in de app store voor jouw toestel zoeken naar “Echoes”.
Als je de app hebt geïnstalleerd open dan deze link op je telefoon.
Je kunt ook binnen de app zoeken naar “Veels te echt” of als je al in de buurt van de route bent kiezen voor “Near you” en vervolgens Vééls te Ècht selecteren.

Als de wandeling hebt aangeklikt kies je “STREAM WALK” om de wandeling te starten.

Tip: om mobiele data te sparen kun je de wandeling ook downloaden naar je telefoon terwijl je op een wi-fi netwerk zit. Je hoeft hiervoor niet in de buurt van de route te zijn. Klik hiervoor op het ovalen icoontje met een pijltje omlaag en een specificatie van het aantal MB.

Als je de wandeling hebt gestart krijg je een kaartje te zien met de tien “Echos” op de route. Dit zijn de blauwe stippen op de kaart. Telkens als je een stip binnenloopt start er een geluidsfragment. Zodra dit is gestart wandel je door naar het volgende punt, het geluid blijft spelen en is gemaakt om je te vergezellen op je weg.

De “Echo” op de Binnerotte, ter hoogte van de Laurenskerk, is het startpunt. Je kunt ook op een ander punt beginnen en alsnog alle tien stukken van de wandeling lopen. Het is wel belangrijk dat je in de juiste richting loopt. Kijk hiervoor op het kaartje. Als de op de Binnenrotte bent is de richting naar de Markthal, van daar naar de Willemsbrug en zo telkens naar het dichtstbijzijnde punt tot je het circuit compleet hebt.

Tip: het geluid is gemaakt om samen te spelen met het geluid van de stad en alle uitzichten die onderweg aan je voorbij trekken. Je luistert daarom het best op een niet al te stevig volume en zonder noise cancelling.

Idee & uitvoering Jorg Schellekens, met bijdrages van Carl Beukman (muziek), John Buijsman (stem) en Gerty Van de Perre (muziek & zang). Grafische vormgeving Sibe Kokke (notdef). Mede mogelijk gemaakt door stichting Droom en Daad.

De titel is een citaat uit “Rotown Magic” van Jules Deelder. Het idee voor de geluidswandeling is mede geïnspireerd door “De Onzichtbare Steden” van Italo Calvino.